Logotyp

Jag vet inte om det är ålderns eller vårens fel att de senaste dygnens sömn har avbrutits allt för tidigt. Koltrastens sång är mer än störande. Rakt utanför vårt sovrumsfönster har den bestämt sig för att ”Det är dags att vakna nu”. Tidigt. Varje morgon.

Efter förra nattens alltför korta sömn säger min fru Maria: ”Koltrasten stör mig grymt mycket”. Jag, som är mer melankolisk, säger ”var glad att koltrasten och fåglarna sjunger eftersom sången tystnar efter midsommar när hösten närmar sig”. Hennes svar: ”Du är så förutsägbar, du brukar säga samma sak varje år”.

Jag inser att jag kopierar mitt eget sätt att tänka och prata. Det är dags att vakna nu.

”Om man önskar att ens drömmar skall gå i uppfyllelse så är det dags att vakna först.” Okänd

Var glad varje gång det händer något som får dig att vakna. Många gånger när jag lyssnar på människor, berättar de helt oberoende av andra:

”Jag trodde allt skulle vara som förut, ända tills de nya ägarna meddelade att de skulle flytta produktionen. Det blev ett uppvaknande och allt ställdes på ända.”

”Min dröm och min passion var att träna och genomföra motionslopp. Genom trafikolyckan blev jag förlamad och fick korrigera mina drömmar. Nu inser jag vad jag hade förut när jag kunde gå.”

”Vi var väldigt framgångsrika och hade nästan alla marknadsandelar i vår region, där försäljning och service gick hand i hand med goda resultat. Ända till den dagen då den stora kedjan etablerade sig i vår stad och vår försäljning och eftermarknad nästan dog.”

Oavsett vad du tänker, drabbas de flesta av oss av ett eller annat tungt uppvaknande som påverkar våra drömmar. Av alla drömmar du har så se till att du håller dig vaken. För omvärlden, för dina närmaste. Har de något att säga dig? Precis som koltrasten, har kanske någon nära dig försökt att få dig att vakna? Det kan gälla din hälsa, din attityd, ditt språk. Kanske ditt slarv, din ovilja att jobba hårt. Eller din oförmåga att inte vila och stänga av.

När du är vaken är det nödvändigt att du analyserar och bedömer vilka insatser du behöver göra för att dina drömmar ska gå i uppfyllelse. Du kan mer än du tror! Du är bättre än du visar. Du har så mycket ogjort fortfarande och ingen ska ta ifrån dig det du innerst inne drömmer om!

Se till att vakna och håll dig vaken. Det bästa ligger framför dig och drömmar kommer att bli sanna.

Magnus

Har du frågor eller kommentarer? Eller vill du följa mitt nyhetsbrev? Klicka här