Logotyp

Jag har sett goda förebilder. Jag har mött, lyssnat på dem och förstått att de betyder mer än de själva förstår för sin omgivning. Det kanske är det som gör dem till goda exempel. Att inte helt fullt förstå det.

En av dem, Albert hade ofta en plats bredvid mig på HV71 s hemmamatcher. Han frågade varje gång om det var bra med mig och om våra barn ville ha Ahlgrens godisbilar. Albert var läkare och en duktig sådan. Han var även en fantastisk medmänniska och hade ett hjärta för andra. Han brydde sig om andra. Han hjälpte gärna till och såg till att andra mådde bra. För några veckor sedan tog sjukdomen hans liv.

Jag saknar Albert, hans vänlighet och det han gav mig som människa. En förebild.

Det är inte alltid ok att prata om att vi inte lever för alltid. Det är inte poppis, särskilt inte när det är sommar och allt är så fint! Att tänka på att jag har ett ansvar att ta ”hand om” och förvalta den gåva, de ägodelar och min tid på bästa sätt kan kännas lite väl kravfyllt.

För mig är det inspirerande och meningsfullt att tänka på de människor som gör sitt liv meningsfullt. Inte bara för sig själva utan för andra. Inte så att dessa jag ser upp till är fläckfria eller saknar dåliga sidor. Men de ger mig energi, hopp och tro att det finns något större att leva för.

I min roll som coach och i flera fall processledare för olika team och organisationer så jobbar jag med mina uppdragsgivares utmaningar, ibland människors problem och i några fall tidigare framgångsrika människors numera bortblåsa självförtroende. Där handlar det om att bygga upp självkänsla och självförtroende.

För mig är det meningsfullt att inspirera, coacha, hjälpa och vägleda andra. Jag blir helt enkelt glad av att hjälpa dig och andra! Livet går för fort, det är för viktigt att inte leva ett meningsfullt liv. Har du tänkt på det?

Vad ger dig mening? Vad ger dig hopp? Vad ger dig framtidstro idag? Jag vill ge dig hopp och tro. Jag vill tro att det inte finns hopplösa chefer eller medarbetare i någon organisation. Alla kan växa och utvecklas med rätt attityd och inställning.

Det är en meningsfull utmaning!

– Magnus