View Article" >
Logotyp

”Magnus, varför måste livet vara så hårt?”

I samtalet med mannen som satt mitt emot mig kom hans fråga efter att han delat några saker som för en så ung person och flickvännen tvingats utstå som orimligt hårda och svåra att bära.

Livet är ett test. För många är testet hårt och mycket svårt i perioder. För andra mindre lättare vad det verkar. Men troligen får alla sin del av hur mycket blod, svett och tårar man skall behöva gå igenom.

Jag vill skriva till dig som just nu känner så. Det kanske inte ens är säkert att det rent bokstavligen är blod, svett och tårar, men känslan. Lite svårt att ta på men ändå så verklig.

Fler och fler av oss som levt ett bra tag kan vittna om att det inte finns några enkla vägar till framgång. Ingen kan säga att det går lätt med uppväxt som barndom, ungdomstid, ung vuxen och så småningom medelålder med åldrande. Alla tider verkar ha sin tid av blod, svett och tårar.

Vad som är viktigt är ju mitt i detta att fokusera allt som var bra och just nu är bra! Det mesta är ju oftast tillräckligt bra!
En rimlig förväntan är ju att:

• 10 % av tiden är helt underbar
• 10% av tiden är just tuff (blod, svett och tårar)
• 80% av tiden är helt ok

Så innebär det ju att det mesta verkligen är bra!

Tips:
Tänk till och ta fram det som verkligen är helt ok; några saker som ryms i de 80%, inom ”helt ok”.
Är du klar med uppgiften? Vad bra, fokusera då på dessa punkter och du får direkt en god känsla av att allt är inte så illa som jag först tänkte.

Jag hoppas att du skall ta dig igenom några tuffa passager med hjälp av detta enkla; att fokusera på det som är bra och det som du faktiskt är tacksam över.

Dessutom vill jag tillägga, vad vore livet om det inte fanns ett pris att betala? Vad skulle skolan vara värd om den inte utmanade? Om inte relationer emellanåt hade plus och minus? Om inte arbete och att bygga företag, utveckla organisationer och ta hand om människor inte kostade något. Eller att vinna i idrott?

Betala priset, det är det värt, men be gärna om hjälp. När vi hjälps åt får vi än mer känslan av meningsfullhet och det i sig är en ovärderlig styrka.

Magnus