View Article" >
Logotyp

-Jag har fått en blödning i magen men de kan inte hitta vart den kommer ifrån. Pappas ord igår kväll, gjorde mig bedrövad. Efter att ha tvingat iväg honom så hamnar han till sist efter en lång kvällsresa via Oskarshamn i Västervik. Där fick han beskedet. Så här ett dygn senare väntar vi ytterligare svar om hans tillstånd och vi är beredda att åka för att finnas vid hans sida om han inte tillfrisknar.

På TV:n ser jag Frölunda vinna SM-guld i ishockey för fjärde gången, grattis! Ett lag befinner sig i ett glädjerus och det andra består just nu av besvikna spelare, ledare och supportrar. Som vinnare känner man sig värdefull. Guldhjälm och hyllningar varvat med otaliga ryggdunkningar och glada tillrop. Som förlorare känner man sig först värdelös. Jag vet för jag har varit på båda sidorna. Efter några dagar kommer även Djurgårdarna att känna sig stolta som silvermedaljörer om än besvikelsen för alltid finns kvar, när man var så nära.

Som människa är du värdefull oavsett om du är en ”vinnare eller förlorare”. Guld, silver och annat har egentligen inte något bestående värde. Det finns andra saker som vi mäts och bedöms i som människor.

Vad är egentligen en människas liv är värt?

Ikväll tänker vi på och är berörda och ledsna för vår pappas kamp på en kirurgavdelning. Där livet just nu uppehålls med hjälp av generösa blodgivare. Dagligen består livet av möten med människor som kämpar med sig själva, sin hälsa och sina relationer. Flera av dem har och får god hjälp och har andra som bryr sig, stöttar och får nytt hopp. Men när det gäller, när livet är skört så blir allt som var så viktigt inte längre så betydelsefullt. Då väger guldet lätt, pengarna hjälper inte men det som består är; Tro, hopp och kärlek. Och störst av dem är kärleken.

Den här dagen är det bra att visa och ge kärlek. Varför tror jag du vet, för det gör skillnad för andra människor, du kan göra skillnad här och nu!

Låt ”jag tänkte på dig” inte bara vara en vacker tanke, se till att göra något med den. När du ger andra av din tid och generositet, en hjälpande hand och uppmuntrande ord kommer du att bidra till hälsa, hopp och framtidstro. Du ger bränsle till den som kämpar och hjälper hoppets låga att brinna. När du förstår hur värdefull du är så kommer du att kunna mångdubbla ditt värde genom att ge till andra. Genom att ta dig själv på stort allvar, genom att förstå hur värdefull du är kan du direkt genom enkla handlingar visa andra deras värde.

Alla mina ord kommer vara tomma ord om de inte berör dig. Men om de berör och du börjar göra skillnad så har min text fått ett stort värde, inte enbart för dig som tagit dig tid att läsa texten, utan för alla andra genom dig.

Du vet väl om att du är värdefull?

Magnus