View Article" >
Logotyp

”Förändra dig inte för mycket bara, för du är rätt bra som du är”

När jag fick till mig orden av en vän kände jag att det var något som jag borde ta till mig. Att jag är rätt bra som jag är.

Jag tycker jag har en livsuppgift, att utveckla människor, par och team. Och om jag skall utveckla andra behöver jag ständigt jobba med mig själv. Drivet kan beskrivas som en känsla; att inte vara färdig.

Varför är det så svårt att tro att man själv, ursäkta menar att jag duger. Varför är det lättare att hjälpa andra än att hjälpa sig själv? Visst känner du igen dig? Förändringstakten sker i allt högre hastighet. Inget verkar vara vad det har varit. Inget är för alltid. Ytterst få saker består. Bibeln säger att det som består är; tro, hopp och kärlek och att störst av dem är kärleken.

Om du har en vilja att utvecklas och växa som människa så kan du det. Vill du, så kan du. Ambition slår klass. Med en bra tränare och medspelare i din omgivning kan du åstadkomma mycket mer än du tror.

MEN kom ihåg att trots alla behov av förändring i och runtomkring dig så behöver du än mer fokusera på det du redan har och kan. För att inte tala om den du är.

Kan det vara så att du behöver förändra dina tankar om dig själv och inse att du är bra som du är? Genom att inse, lita på och använda din förmåga, erfarenhet och dina personliga egenskaper så kan du komma långt, riktigt långt. Och göra skillnad.

”Slappna av, sluta fundera och tveka inte när du slår”
Walter Hagen (1892-1969) Femfaldig golfsegrare i PGA Championship 1921, 1924-27

Genom att tveka och att bygga upp för hög anspänning så kan du tappa tron på dig själv. Genom att fundera, älta och analysera för mycket kan det enkla bli för svårt.Även den starkaste kan stappla och falla. Den erfarenheten har jag själv brottats med otaliga gånger. Jag möter den dagligen i mina samtal med chefer, ledare, medarbetare, tonåringar och barn. Tron att jag inte kan och känslan att jag inte räcker till kan bygga på vad andra sagt men även egna misstag.

Att inse sina begränsningar och sitt behov av att vilja bli bättre är en sund tanke. Men kom ihåg att du aldrig skall tveka. Fundera inte för mycket, för länge utan slå till med ett; jag är bra som jag är och jag förväntar mig inget annat av mig själv än att jag gör mitt bästa. Det räcker oftast långt, för du är bra som du är.

Magnus