View Article" >
Logotyp

”Tänk om jag måste ge ned i tjänst eller om jag blir uppsagd”.

För dig som medarbetare hos många av mina kunder är det en befogad oro och känsla. Ingen kunde förutse att detta skulle komma så snabbt. Att det händer saker i andra länder långt borta visste vi men inte i Sverige, i vårt land.

Oron är för de flesta av oss är kopplad till att vi blir av med våra jobb och vår trygghet. Dessutom vet vi att Coronaviruset kan ha en otäck utgång för alla våra äldre och de i riskgrupperna.

De flesta av oss tar både våra jobb och vår hälsa för givet. Efter år av framgång för de flesta företag och organisationer, för länder och för världens börser ser vi nu vår trygghet skaka och inget känns tryggt och säkert. Vad gör man då?

För dig och mig som enskild person är det viktigt att sortera bland tankar och känslor:

Förstå – Försök förstå att det är naturligt och okej att vara orolig.

Acceptera – Att det är ett svårt och ovanligt hotfullt läge.

Hitta någon att prata med – De omkring dig som kan ge och vill ge dig trygghet. Ta första steget, våga ringa och höra av dig till de som du har en relation till. Om möjligt be om att få gå en promenad eller träffas utomhus för en stunds samtal.

Om du inte vet om någon eller kommer på vem som du skulle kunna höra av dig till, våga höra av dig till mig så skall jag försöka hjälpa dig med någon kontakt då jag känner många i vår region.

Sortera dina tankar – Dina orostankar är just bara tankar. De värsta scenarierna du målar upp behöver inte och är troligtvis inte ens sanna. De är just tankar. Försök att tänka ”det kommer gå bra, en stund i taget, en liten bit och så tar vi det framåt”.

Dessa tips kan du behöver återkomma till, inget är lätt men det blir lättare om du använder tipsen och ger dig själv chansen att hitta trygghet. Andra människor kan ge dig trygghet och en känsla av mera välmående.

Till dig som företagsledare/chef så önskar jag mycket kraft och energi för de utmaningar du hamnat i. Jag önskar inget hellre än att kunna hjälpa och bidra hos dig med stöd och uppmuntran för enskilda eller små grupper.

Denna veckas arbeten har skett med enskilda coachmöten, där ledarutbildningar i stora grupper genomförs i mindre. Uppläggen hittar vi alltid. För en del av er finns tid att utveckla och utbilda personal. Jag är mer än villig att bidra när det blir aktuellt.

”Tro, hopp och kärlek” ger oss trygghet, de behöver inte vara långt borta för någon av oss.
Så låt oss hjälpa varandra att finna dessa nu när vi som mest behöver dem. Genom att ge så kommer du att få.

Magnus