View Article" >
Logotyp

Hur skulle du välja att använda din dag om du visste att det är den sista för dig?

Vad skulle du välja att jobba med om du visste hur du skulle kunna hjälpa andra mest?

Vad skulle du vilja att säga till dina föräldrar om du visste att det var sista gången du hälsade på dem?

Vad skulle du prata om med dina vänner om du visste att de skulle behöva höra nåt särskilt ifrån dig men som ingen annan troligen tagit upp?

Om du visste vilka konsekvenser de beslut du tar får för framtiden, vad skulle du då låta bli att göra?

  • Det jag vet är att jag själv skulle använt flera dagar till annat än det jag gjort. Men jag visste inte just då.
  • Jag vet också att jag skulle fortsätta att göra allt jag kan för att hjälpa andra och lite till. Troligen hade jag inte lagt så mycket tid på människor som ändå inte uppskattat det jag gjort för dem.
  • Om jag vetat hade mamma fått flera besök av mig och så hade jag sagt ännu oftare att jag älskade henne, nu vet jag att hon inte nog fick höra det trots allt vi sa till henne.
  • Jag vet också att det gör stor skillnad de gånger när jag ställer en obekväm och kanske oväntad fråga till mina vänner. Jag vet att det kan hjälpa.
  • Och det är mycket jag skulle låtit bli att säga, skriva och göra om jag just då vetat och förstått.

Du och jag är människor, och människor vet och kan mycket, men inte allt.

Det vi vet är att om och när vi tar ansvar först för oss själva så påverkar det andra i någon riktning.

”Om du visste hur viktig du är för andra”? Så se till att göra allt du kan för så många du kan för du så oerhört värdefull!

Nu fylls våra arbetsplatser av människor som skall samarbeta och dra mot samma håll. De är som du och jag, de vet inte allt men de är människor som ser, hör och känner saker. Alla vi skall samarbeta och dra mot samma håll. Olikheterna vi bär skall passa in för en mängd olika uppgifter som göras. Förståelse och resultatfokus skall hanteras med kravställande och justa beteenden. Saker måste bli gjorda, kunder, brukare och patienter skall bli nöjda. Vi vill skapa framgång!

Om du visste hur bra ditt team kan bli, vad skulle du då göra?
Hur skulle det påverka dig om du fick veta hur andra ser på dig, ditt team och din organisation?
Just nu får du härmed veta att jag gärna vill utveckla dig och ditt team. Det är en resa som inte alltid är bekväm men leder till högre effektivitet (mätbart) och en starkare kultur av stolthet för organisationen du representerar.

Nu vet du att det är möjligt, vill du så vill jag!
Välkommen att höra av dig!
Magnus